Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nieuwe site: update

Nieuwe site: update

Hoog tijd voor een update in verband met de nieuwe Indymedia.be-website.

Zoals jullie al konden lezen op zijn blog, werkte Michael (stagair webontwikkeling) van januari tot maart aan de nieuwe site. Hij implementeerde een deel van het design dat Tim maakte voor de nieuwe website (dat design bespraken we tijdens de algemene medewerkersvergadering van 16 december 2007). Michael bereidde ook verschillende aspecten van de community-site voor, zoals de on line redactieruimte, waar Indymedia.be-medewerkers met elkaar zullen kunnen samenwerken.

Na Michaels stage werkte ik enkele dingen verder af, en bouwde andere stukken van de nieuwe site verder uit. We staken hier bij Indymedia.be ook de koppen bij elkaar om te bekijken hoe we nu tot die nieuwe site gaan komen. Daar kwamen we overeen om de site in verschillende stappen te vernieuwen.

In een eerste fase zouden we de mogelijkheden die de site nu biedt, herlanceren in het nieuwe design en de nieuwe lay-out. Daarbij zullen ook een aantal verbeteringen/uitbreidingen doorgevoerd worden. Zoals gerelateerde artikels die we zullen kunnen linken aan artikels en reportages, de mogelijkheid om events aan te kondigen in een agenda, een Flash-playertje voor video en audio en slideshows voor fotoreportages.

Eenmaal we de nieuwe site op die manier lanceerden, kunnen we regelmatig nieuwe stukken bijbouwen.

Timing (het meest riskante deel van deze blog post :-) )

We zouden heel graag tegen eind juni on line gaan met de eerste fase. De site zou dan een tijdlang in beta draaien: het beta-labeltje betekent dat de site in ontwikkeling is en dat er nog dingen zullen veranderd/afgewerkt worden.

Indien we erin slagen om eind juni de nieuwe site in beta te lanceren, kunnen we de zomer (een rustige periode) gebruiken om verder te werken aan andere delen, zoals een aanzienlijke uitbreiding van de community-site.

Wat moet er nog gebeuren om tegen eind juni de nieuwe site te kunnen lanceren?

1) Afwerking inhoudstypes (artikels, fotoreportages, video, audio, dossiers)
2) Afwerking profielpagina's
3) Statische & sub-homepagina's (bij gebrek aan een beter woord): de community-homepage, about-pagina's, ...
4) Overzetten van alle inhoud naar de nieuwe site
5) Testen

Daarbij komt ook nog dat de nieuwe site wellicht heel wat meer van de server zal vragen (automatisch verkleinen en croppen van foto's, converteren van video, ...). Ook dat moet getest (en voortdurend opgevolgd) worden.

Help mee om de nieuwe site on line te krijgen!

Heb je zin om mee te helpen om de nieuwe site on line te krijgen? Dat kan. Je hoeft niet noodzakelijk te kunnen programmeren of ontwerpen om mee te helpen: als je graag teksten redigeert, feedback geeft op de manier waarop de site in elkaar steekt (structuur, navigatie, ...), ... kan je steeds een handje (of twee handen) toesteken.

We hebben een mailing lijst geopend om het werk aan de nieuwe site te coördineren. Als je wil meehelpen, of gewoon het werk aan de nieuwe site van nabij wil opvolgen, kan je je hier inschrijven. Je vind ons ook (meestal) in de chat, mocht je vragen, opmerkingen en/of suggesties hebben.

De ontwikkeling van de nieuwe site kan je volgen op http://dev.indymedia.be.

Meer nieuws volgt hier in de blog. Stay tuned.

Sjiek

Amai ziet er sjiek uit. I can't wait :-)

Proficiat!

Proficiat voor al het werk dat hierin gaat. Het ziet er bijzonder mooi uit.

Misschien één puntje van kritiek: de hoeveelheid tekst op de frontpagina wordt kleiner. Is dit slechts een indruk of blijft dit zo?

Een van de problemen die we

Een van de problemen die we willen oplossen, is dat er op de huidige homepage vaak te weinig ruimte is om zaken naar voor te halen: heel regelmatig moeten we iets van de homepage halen (uit plaatsgebrek) waarvan we vinden dat het er nog zou mogen blijven staan.

In het nieuwe design proberen we dat op te lossen door kleinere maar meer blokjes content op de homepage te zetten. Wat er in die blokjes staat (beeld of tekst), kan wisselen. In een eerdere versie stond er in de derde kolom bijvoorbeeld telkens een kort stukje tekst. Dat lijkt me iets waar we in het begin wat mee moeten experimenteren, kijken wat het beste werkt ...

brunodbo

Gepost door brunodbo
27.05.2008