Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Medicijnen shoppen in Nederland!

Medicijnen shoppen in Nederland!

Ongeveer 150 mensen gingen medicijnen shoppen in Nederland. Dit was een gezamelijke actie van de Socialistische en Christelijke Mutualiteiten, de KWB, Ziekenzorg en Geneeskunde voor het Volk, onder leiding van dokter Dirk Van Duppen. Met deze shopactie wilde men de nodeloos dure prijzen van de Belgische medicamenten aankaarten en opnieuw een lans breken voor een volledige toepassing van het kiwimodel.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: kiwi_busvolhollanders_30.01.09.mp4  (52.41 MB)

video door Pieter en Luc, song van Katastroof

Hele toffe video

Maar het leek me ook een toffe actie ;-)

DE WET

Een nog betere actie zou zijn om helemaal geen medicijnen te kopen of nog langer in te nemen, maar dat is waarschijnlijk geen haalbare kaart, en de patiënt zelfs bij wet toegestaan, dus het is ook commercieel geen sterke stunt.

Het is de hoogste tijd dat

Het is de hoogste tijd dat de Belgische overheid haar verantwoordelijk opneemt en dit ten behoeve van de burgers i.p.v. de geneesmiddelenproducenten.