Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / congo

DR Congo: Amnesty International appeals for action (En/Fr)

English

Amnesty International continues to receive reports of serious human rights abuses, including unlawful killings of civilians, rape and forced recruitment, and of extensive looting in the conflict zones.

Amnesty International welcomes the UN SC resolution authorizing the reinforcement of MONUC, the UN peacekeeping force in the DRC, but reminds international community that the human rights and humanitarian urgency in eastern DRC remains the same - every day of delay is costing lives. Urgent implementation of the resolution is needed.

Lees meer / 0 comment(s)

Human Rights Watch: Letters from Congo ... (En/Fr)

English (version française plus bas)

Kinshasa, Novembre 25, 2008 - Congolese state security forces have killed an estimated 500 people seen as opponents to President Joseph Kabila and detained another 1,000 in the two years since internationally backed elections brought him to power, Human Rights Watch (HRW) said Tuesday.

Lees meer / 1 comment(s)

Toestand-kritiek.be / Condition-critical.org

De toestand in Congo is kritiek. Maar het is ver van ons bed en we kunnen het ons moeilijk voorstellen. Daarom lanceerde Artsen Zonder Grenzen

www.toestand-kritiek.be / www.condition-critical.org

Omdat we onze ogen niet mogen sluiten!

Lees meer / 0 comment(s)

Hoort, de neger spreekt

Is het arrogantie? De zelfvoldaanheid van een regio die te lang aan de top stond en nu voorbijgestoken wordt door groeilanden? Begint Vlaanderen steeds meer te lijken op RSC Anderlecht?

Lees meer / 6 comment(s)

L'invité impoli

Hij mag dan misschien gelijk hebben, daar zijn zelfs een aantal Congolese burgers het mee eens, maar de manier waarop minister De Gucht vorige zondag, vlak voor zijn vertrek naar China, nog maar eens uithaalde naar de Congolese regering, heeft voor een nieuwe diplomatieke rel gezorgd. Congo roept zijn ambassadeur in Brussel terug voor overleg en sluit het consulaat in Antwerpen.

De uitspraken van onze buitenlandminister in het programma L'invité van de zender RTL, zijn niet goed onthaald in Kinshasa.

Lees meer / 2 comment(s)

7 augustus 2007, Lira, Uganda

Hallo vrienden Mzungi's,

Lees meer / 0 comment(s)

Kuifje in Congo racistisch volgens Britse commissie

Kuifje-in-Congo.png

De Britse Commissie voor Rassengelijkheid vraagt boekenwinkel Borders om het album "Kuifje in Congo" uit de rekken te halen. Het album is ondertussen al verhuisd naar de volwassenenafdeling.

Lees meer / 2 comment(s)

week van de bio & docville

Binnenkort examens, verkiezingen. Verkiezingen zijn zowat de examens voor politiekers. Morgen verschijnt het jaarrapport van 11.11.11 over de Belgische ontwikkelingssamenwerking in 2006. Er zitten een aantal zware onvoldoendes bij. Zouden de dames en heren politiekers het zo druk hebben met zichzelf dat ze de rest van de wereld 'vergeten' zijn?

Voor wie nog wat tijd over heeft in deze drukke maatschappij enkele uit-tips en internet-linkjes.

1. De week van de bio van 2 juni tot 10 juni. Zeker ook een activiteit in jouw buurt!

Lees meer / 0 comment(s)

Trekken onze politici zich oprecht iets van Congo aan?

Gisteren had ik nog eens De Zevende Dag aanstaan. Tjonge, tjonge, beschaafd TV-debat! Met het afstandsding bij de hand kon ik gelukkig makkelijk het volume minderen.

Het ging ook over Congo. Dat land is weer wat kortstondig politiek gekrakeel waard. Vermoedelijk zitten de verkiezingen van juni daar voor iets tussen. Of de Congolese bevolking er beter van wordt? Dat lijkt de laatste van de bezorgdheden.

Lees meer / 0 comment(s)