Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / oorlog

Glenn Greenwald: "Herinner u de onwettige vernietiging van Irak"

Origineel door Glenn Greenwald* in zijn blog op Salon.com op 29 januari 2010:

Remember the illegal destruction of Iraq?
bron: www.salon.com/opinion/greenwald/2010/01/29/iraq/index.html
vertaling: Jo C.

Lees meer / 0 comment(s)

Waar ging het fout?

where did it go wrong.jpg

De mandarijnendief.

Lees meer / 0 comment(s)

Onze jongens wensen u een redelijk 2009

Onze jongens wensen u een redelijk 2009.jpg

Maar eerst even op kerstreces.

Lees meer / 1 comment(s)

Human Rights Watch: Letters from Congo ... (En/Fr)

English (version française plus bas)

Kinshasa, Novembre 25, 2008 - Congolese state security forces have killed an estimated 500 people seen as opponents to President Joseph Kabila and detained another 1,000 in the two years since internationally backed elections brought him to power, Human Rights Watch (HRW) said Tuesday.

Lees meer / 1 comment(s)

15 agenten veroordeeld voor geweld op G8-top in Genua

Op de nieuwssite van de VRT is het door al dat Leterme-gedoe helemaal in de achtergrond verdwenen, maar hier mag dit bericht vooraan staan:

(Belga)

Lees meer / 2 comment(s)

Onrust in Noord-Mali

In het Noord-Oosten van Mali zijn er eind vorige week gevechten geweest tussen de Touaregrebellen en het reguliere leger. Donderdag 20 maart zou ten noorden van Kidal in de buurt van Abeibara een legerjeep op een mijn gereden zijn. Een dag later liep in dezelfde streek een konvooi van het leger in een hinderlaag toen ze op weg waren naar het grensgebied met Algerije. Er zou verschillende uren met zwaar geschut over en weer geschoten zijn. Drie soldaten en vijf burgers zouden bij de schermutselingen zijn omgekomen, en acht legervoertuigen buitgemaakt door de rebellen.

Lees meer / 0 comment(s)

Ex-militairen getuigen over wreedheden in Irak en Afghanistan

Afgelopen weekend organiseerde Iraq War Veterans Against the War een bijeenkomst in Maryland met Irak veteranen. De ex-militairen getuigden over de wreedheden die ze moesten uitvoeren op de Iraakse en Afghaanse bevolking. Van martelingen in de gevangenissen, burgers uit hun huizen zetten,... Evenals over uitgesproken racisme en sexisme in het leger... Hun getuigenissen werden uitgezonden door het alternatieve media netwerk Democracy Now

Lees meer / 0 comment(s)

Amerikaans oorlogsmateriaal in de Antwerpse haven

Hier enkele foto's van vers aangekomen Amerikaans oorlogsmaterieel in de Antwerpse haven, dat dit weekend verscheept wordt naar Irak. Voor meer informatie, lees het vorige bericht.

vrasenedok1kl.jpg

vrasenedok2kl.jpg

vrasenedok3kl.jpg

vrasenedok4kl.jpg

vrasenedok5kl.jpg

Lees meer / 4 comment(s)

Maart 2008: België opnieuw logistieke draaischijf voor oorlog in Irak

In 2003 bleek ons land een logistieke draaischijf voor de oorlog tegen Irak en dat is nu 5 jaar na de Irak-oorlog nog steeds het geval. Momenteel rijden weer een hoop treinen met Amerikaans oorlogsmaterieel naar Antwerpen om verscheept te worden naar Irak. Vredesactie vraagt dat de NAVO-akkoorden die deze transporten mogelijk maken, opgezegd worden. Vredesactie wil dat een einde komt aan de Amerikaanse bezetting van Irak en stapt daarom mee op in de anti-oorlogsmanifestatie op 16 maart.

Lees meer / 0 comment(s)

Een globale NAVO ter vervanging van de VN?

Reeds enkele jaren waarschuwen we voor de sluipende besluitvorming die van de NAVO een globale alliantie moet maken. Als wij de ideeën van Amerikaanse policy makers naast elkaar leggen, lijken ze een frontale aanval op de Verenigde Naties. De NAVO moet ontwikkelen van een Europees-Amerikaanse militaire alliantie tot een globale collectieve veiligheidsorganisatie. Een soort 'Verenigde Naties van the willing', waarbij de eigenlijke Verenigde Naties gemarginaliseerd worden. Is dit een overdreven stelling?

Lees meer / 0 comment(s)

Oorlog(je)

Breekt er een oorlog uit in Zuid-Amerika? Die vraag krijg ik dezer dagen vaak te horen en verdient een antwoord op deze blog. Ik geef u snel een kort antwoord mee, zodat u de rest niet eens meer hoeft te lezen aangezien u al gerustgesteld zal zijn: het is zeer onwaarschijnlijk dat het tot een gewapend conflict komt. Al moet ik daar meteen bij zeggen dat je maar nooit weet, want meer dan één betrokkene heeft belang bij een klein oorlogje.

Lees meer / 3 comment(s)

Het Belgische NAVO-debat, eindelijk ook in het parlement

Vandaag was er in de Kamer een hoorzitting over de komende Navo-top van Boekarest in april met zowel minister De Crem als minister De Gucht. Het moment om te weten te komen welke standpunten de Belgische regering nu eigenlijk binnen de NAVO verdedigt, dus ging ik eens een kijkje nemen. Het werd een teleurstellende ervaring, want welk standpunt België over heikele onderwerpen zoals missile defense inneemt kwamen we niet te weten. Tenzij de boodschap is dat België geen standpunt heeft en zwijgt tot dat de bondgenoten ons vertellen wat ons standpunt is.

Lees meer / 0 comment(s)

No car, no war.

No war, no car. Video by sofarida.

Lees meer / 0 comment(s)

Een film om U tegen te zeggen - Un film d'un grand niveau

Net één jaar geleden heb ik de documentaire film van Mourad Boucif gezien in avant-première. "La couleur du sacrifice", de titel zegt al genoeg. Een documentaire over de oudstrijders die tijdens WOI en ook WOII in onze contrijen zijn komen strijden tegen het oprukkende nazisme.

Maar het waren geen Europese oudstrijders, ze kwamen uit Noord-en Zwart-Afrika, soms werden ze met dwang meegenomen in het leger.

De film kende een succes in de weinige zalen waar de verspreiding mogelijk was. Ja de "traditionele" zalen hebben we film niet op hun programma gebracht.

Lees meer / 0 comment(s)