Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / politiek

Glenn Greenwald: "Herinner u de onwettige vernietiging van Irak"

Origineel door Glenn Greenwald* in zijn blog op Salon.com op 29 januari 2010:

Remember the illegal destruction of Iraq?
bron: www.salon.com/opinion/greenwald/2010/01/29/iraq/index.html
vertaling: Jo C.

Lees meer / 0 comment(s)

De Standaard vergist zich even van verbod

Na het lezen van het bericht over Soa (ipv SPa) in de regering, http://www.indymedia.be/fr/node/35004 , vond ik daarnet een fout op de hoofdpagina van De Standaard. Het ging over mijnheer Vankrunkelsven. Zijn opinie over wat de Soa (seksueel overdraagbare aandoening) op de regeringsbanken zou kunnen aanrichten is onbekend, ondanks zijn geneeskundige opleiding en politieke ervaring, maar hij heeft er misschien al wat schrik van gekregen. De heer Vankrunkelsven gooit in ieder geval de handdoek in de politieke ring. Waarom precies werd helaas onjuist weergegeven op de site van De Standaard:

Lees meer / 0 comment(s)

Antwerpen | Districtsbestuur Berendrecht-Zandvliet-Lillo was niet op de hoogte, maar steunt toch het Klimaat Aktie Kamp

Bron: www.nieuwsblad.be
Het districtscollege was niet op de hoogte over de aanwezigheid van het Klimaatactiekamp in de bufferzone Zoutendijk. Toch betuigen ze hun steun en zijn verheugd dat dit 'collectief van individuen' opkomt voor de bescherming van de natuur en zich verzet tegen de komst van een steenkoolcentrale.
Lees verder: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=4C2DH82J

Lees meer / 0 comment(s)

[Burgeropinie] Groene oppositie in 'beslissende tijden'

Onze politieke leiders geraken meer en meer ervan doordrongen dat de keuzes die we nu maken, belangrijke gevolgen hebben voor de komende generaties. Ook in hun toespraken laten ze dat klinken. We worden dan ook met onze neus op achtereenvolgende crisissen gedrukt. Dus kunnen we niet verder doen zoals we bezig waren en is het tijd voor verandering. Maar wat onze politieke leiders veel minder duidelijk maken, zijn de verbanden tussen al die crisissen. Want nu staat de financiële crisis op de frontpagina's, maar de armoede en de klimaatverandering zijn niet opgelost.

Lees meer / 1 comment(s)

Zelfde slogan, betere boodschap !

affiche diversiteit

de lekker grote printversie voor aan je venster: www.1509.be/ditisonsland.jpg

en voor de facebookers onder ons: de facebookgroep

Lees meer / 2 comment(s)

Crise financière et géopolitique en ébullition

Le Monde diplomatique de ce mois de novembre consacre un dossier à l’actuelle crise financière et aux tendances dont elle est révélatrice.

Lees meer / 1 comment(s)

De politieke crisis op Indymedia.be (bis)

Stop met zoeken. Ook deze keer zal u op Indymedia.be niks te lezen krijgen over de 'meest ellendige politieke crisis sinds decennia'. Op medewerkersvergadering, mailinglijsten, spontane bijdragen en commentaren blijkt dat de lezers/correspondenten van deze website deze crisis volgen zoals de meeste landgenoten. We stonden er bij en we keken er naar.

Lees meer / 1 comment(s)

Wereldomroep (NL) telt de staatshoofden in Peking

Een ronduit goed artikel, dat kan je vaak lezen op de Nederlandse nieuwssite www.wereldomroep.nl. Waarom vind ik de artikels daar zo goed? Omdat ze meestal geen afzonderlijke nieuwsfeiten belichten, maar artikels plaatsen met een duidelijke samenhang, achtergrond en analyse.

Marina Brouwer heeft het in het artikel Wie ontbreekt in het Vogelnest? over een onderwerp waarover zowat alle media vandaag berichten. Maar Mevr. Brouwer doet dat grondiger dan de meeste andere media.

Lees meer / 0 comment(s)

Julio Cesar Cleto Cobos

Leo Tindemans. Daar moest ik onlangs weer aan denken naar aanleiding van het ontslag van Yves Leterme. Allicht heeft de VRT naar aanleiding van dat ontslag het inmiddels grijsgedraaide ‘Voor mij is de Grondwet geen vodje papier’ nog maar eens van onder het stof gehaald. Ook de recente gebeurtenissen in Argentinië deden me aan Leo Tindemans denken, want ook hier vond vorige week een hoogtepunt plaats in de parlementaire geschiedenis. Een politiek tv-moment dat tot vervelens toe herhaald wordt en zal blijven worden: de vice-president die live zijn eigen baas een hak van formaat zet.

Lees meer / 0 comment(s)

Wat als ...

Een opinie over een opinie. Dat is geen opinie meer. Of toch? Je kan natuurlijk alles kapot analyseren, uit elkaar rafelen, of je kan ook gewoon de bal compleet misslaan. Met een beeld uit de filosofie-boekjes kan je het zo omschrijven, je kan een boom volledig uitgraven en op zoek naar de kleinste worteltopjes alle grond rondom verwijderen. Je houdt dan ook geen boom meer over.

Dat is ongeveer wat politiek analyse-maker Carl Devos gedaan heeft op de website van deredactie.be.

Lees meer / 0 comment(s)

De G8 planten een boom ...

De 'flashy' videoband op de nieuwssite van de VRT zorgt voor dit opmerkelijke resultaat:

- In Nieuw Caledonië sterven koraalriffen als gevolg van de klimaatopwarming.
- De G8 planten een boom tegen de klimaatopwarming.
- En waar houden politici zich in België mee ledig? Juist.

bron: deredactie.be

berichtgeving over G8 op Indymedia.be:
www.indymedia.be/nl/tags/G8-Toyako

Lees meer / 0 comment(s)

Zwarte pieten op vrtnieuws.net

citaat vrtnieuws.net op wo 21/11/07

"De hoofdrolspelers in de regeringsvorming blijven het CDh van Joëlle Milquet en de N-VA van Bart De Wever. Afhankelijk van de bron wordt de zwarte piet naar de ene of de andere doorgespeeld.

Vooral de Franstalige christendemocraten zouden moeilijk doen en tegenstrijdige signalen geven."

Lees meer / 4 comment(s)

"Shut up Hugo Chavez" gehyped door media-aandacht

Incident op de Ibero-Amerikaanse top, zaterdag 10 November in Santiago de Chile:

Lees meer / 4 comment(s)